Zmajevi od Bosne
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zmajevi od Bosne

Igraj Bosno, ne daj se! Igraj, svi smo uz tebe!!!

HomePortalGalleryLatest imagesTražiRegistracijaLogin

Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet"

Go down 
AutorPoruka
S4lihoviccKa ♥
Admin
S4lihoviccKa ♥

Broj komentara : 253
Mjesto : Travnik

Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet" Empty
KomentarNaslov komentara: Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet"   Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet" I_icon_minitimeMon Apr 13, 2009 8:17 pm

Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet" Muzurovic_fuad_570x250

Fuad Muzurović, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH koji je u dva navrata sjedio na klupi bh. selekcije, trenutno uživa u penzionerskim danima, i kako kaže, nema namjeru vraćati se trenerskom poslu.

- Naša država, hvala Bogu, ima dosta mladih i školovanih stručnjaka, a i uvijek sam govorio kako šansu treba pružiti mlađima. Kako na terenu, tako i na klupi nekog tima. Ipak, kada neke stvari sagledate, može se reći da sam još uvijek prisutan u bh. sportu, jer često pogledam utakmice Sarajeva, pa i Želje, a najviše volim gledati kadete ili juniore naših klubova - kaže Muzurović.

Bivši selektor naše države ne krije kako je loša situacija u Sarajevu.

- To je klub koji mi je sve dao i neizmjerno ga volim. Zato me loši rezultati i plasman Sarajeva duboko u srce diraju. Jedino što me trenutno raduje u Sarajevu i za što se može reći da je svijetla tačka tima sa Koševa, jeste trener Mehmed Janjoš - rekao je Muzurović.

Neizoistavna priča, kada je riječ o Muzuroviću, svakako je bh. nogometna reprezentacija...

- Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet. Zaista se osjećam srećno kada naši momci pobjeđuju. Većina igrača je igrala za vrijeme mog kormilarenja, pa zato i ne čudi što sam toliko vezan za ovu reprezentaciju. Nadam se da će Ćiro nastaviti pisati započetu bajku naše selekcije i da će nas konačno odvesti na veliko takmičenje - kaže Muzurović i dodaje:

- Smatram da ćemo biti još jači u septembru, jer bi se do tada trebali vratiti povrijeđeni reprezentativci Vedad Ibišević i Sead Salihović.

Muzurović tvrdi kako je za vrijeme svog mandata dobro predvodio bh. reprezentaciju, ali je priznao jednu grešku.

- Pogriješio sam što za vrijeme svog manadata nisam pozivao u reprezentaciju Samira Muratovića. Mislio sam da za njega nema mjesta, pogotovo ne u veznom redu, ali na svu sreću Ćiro ga je vratio u život - kazao je na kraju Fuad Muzurović.
Na vrh Go down
https://zmajeviodbosne.bosnianforum.com

Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet"
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Miroslav Ćiro Blažević
» Ćiro "Nije istina da sam tražio deset posto prihoda od plasmana na Svjetsko prvenstvo!"
» Munib-Majmun "Ćiro je napustio Sarajevo jer je imao važan sastanak sa Ivom Sanaderom"
» China hoće "zmajeve" sebi
» Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"