Fuad Muzurović, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH koji je u dva navrata sjedio na klupi bh. selekcije, trenutno uživa u penzionerskim danima, i kako kaže, nema namjeru vraćati se trenerskom poslu.
- Naša država, hvala Bogu, ima dosta mladih i školovanih stručnjaka, a i uvijek sam govorio kako šansu treba pružiti mlađima. Kako na terenu, tako i na klupi nekog tima. Ipak, kada neke stvari sagledate, može se reći da sam još uvijek prisutan u bh. sportu, jer često pogledam utakmice Sarajeva, pa i Želje, a najviše volim gledati kadete ili juniore naših klubova - kaže Muzurović.
Bivši selektor naše države ne krije kako je loša situacija u Sarajevu.
- To je klub koji mi je sve dao i neizmjerno ga volim. Zato me loši rezultati i plasman Sarajeva duboko u srce diraju. Jedino što me trenutno raduje u Sarajevu i za što se može reći da je svijetla tačka tima sa Koševa, jeste trener Mehmed Janjoš - rekao je Muzurović.
Neizoistavna priča, kada je riječ o Muzuroviću, svakako je bh. nogometna reprezentacija...
- Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet. Zaista se osjećam srećno kada naši momci pobjeđuju. Većina igrača je igrala za vrijeme mog kormilarenja, pa zato i ne čudi što sam toliko vezan za ovu reprezentaciju. Nadam se da će Ćiro nastaviti pisati započetu bajku naše selekcije i da će nas konačno odvesti na veliko takmičenje - kaže Muzurović i dodaje:
- Smatram da ćemo biti još jači u septembru, jer bi se do tada trebali vratiti povrijeđeni reprezentativci Vedad Ibišević i Sead Salihović.
Muzurović tvrdi kako je za vrijeme svog mandata dobro predvodio bh. reprezentaciju, ali je priznao jednu grešku.
- Pogriješio sam što za vrijeme svog manadata nisam pozivao u reprezentaciju Samira Muratovića. Mislio sam da za njega nema mjesta, pogotovo ne u veznom redu, ali na svu sreću Ćiro ga je vratio u život - kazao je na kraju Fuad Muzurović.