Zmajevi od Bosne
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zmajevi od Bosne

Igraj Bosno, ne daj se! Igraj, svi smo uz tebe!!!

HomePortalGalleryLatest imagesTražiRegistracijaLogin

Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"

Go down 
4 posters
AutorPoruka
S4lihoviccKa ♥
Admin
S4lihoviccKa ♥

Broj komentara : 253
Mjesto : Travnik

Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" Empty
KomentarNaslov komentara: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:12 pm

Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" Misimo11
Nje­go­vo ime sve go­vo­ri. Zvjez­dan. Za na­vi­ja­če i pri­ja­te­lje Mis­ke. In­ter­na­ci­onal­na zvi­jez­da, lju­bi­mac ma­sa, naj­bo­lji pa­ker Bun­de­sli­ge, plej­mej­ker re­pre­zen­ta­ci­je, za "San Sport" ot­kri­va od ko­ga je naj­vi­še učio u mla­dos­ti, či­je je po­te­ze "krao" i upi­jao, za­što je sre­tan što je na­pus­tio Ba­jern...

Na­zva­li smo ga dok se vo­zio pre­ma Bo­hu­mu, sa "ce­dea" kroz te­le­fon­sku je slu­ša­li­cu do­pi­ra­la Sla­vi­ca Ću­kte­raš "Ja sam zmi­ja, a ti ža­ba, ža­ba"...

- Idem do pri­ja­te­lja u Bo­hum da se ma­lo opus­ti­mo - ka­že "Mis­ke" dok je tra­žio po­go­dno mjes­to gdje je bio ja­sni­ji si­gnal.

Sa­njao je da pos­ta­ne vrhun­ski fu­dba­ler, ali ni­je mo­gao ni za­mi­sli­ti da će obo­ri­ti je­dan bun­de­sli­ga­ški re­kord...

- Ja, naj­bo­lji asis­tent! Da ne po­vje­ru­ješ. Ni­ti sam o to­me ra­zmiš­ljao ni­ti me to op­te­re­ću­je. Go­di sva­ka­ko. Pa, na mo­jim po­zi­ci­ja­ma su bi­li svjet­ski igra­či, po­put Ove­ra­ta, pa Ba­la­ka, Her­co­ga, Me­le­ra, Baj­na, a eto ja sam sa­ku­pio naj­vi­še asis­ten­ci­ja. Me­ni je naj­va­žni­je da Vol­fsburg po­bje­đu­je, da Dže­ko i Gra­fi­te po­ga­đa­ju...

Ni­jem­ci su za­div­lje­ni... No­go­me­tni su la­ici mi­sli­li da izu­mi­re fu­dbal ka­kav igra Mi­si­mo­vić. Zvjez­dan ot­kri­va od ko­ga je učio te laž­nja­ke, dri­blin­ge...

- Iako je moj otac igrao po, u Bo­sni se to ka­že, "ša­ban li­ga­ma", od Os­to­je sam naj­vi­še učio. On mi je stal­no go­vo­rio ka­ko mo­ram zna­ti igra­ti sa obje no­ge, ka­ko me gla­va mo­ra bo­lje­ti, a ne no­ge na­kon uta­kmi­ce, te da uvi­jek imam dva, tri rje­še­nja u gla­vi...

Os­to­ja i Zi­ne­din Zi­dan su naj­za­slu­žni­ji za Mis­ke­tov us­pjeh...

- Kao ma­li ku­po­vao sam DVD-e sa uta­kmi­ca­ma Zi­ne­di­na Zi­da­na dok je igrao za Re­al, Ju­ven­tus, Fran­cus­ku... Sa­ti­ma sam gle­dao ka­ko igra, "krao" i upi­jao sva­ki nje­gov po­tez. Vje­ruj mi i sa­da čes­to uba­cim DVD i gle­dam ka­ko to ve­li­ki Zi­dan ra­di i po­ku­ša­vam to de­mon­stri­ra­ti na te­re­nu.

Ra­ni­je to ni­su uoči­li u Ba­jer­nu, Min­hen je na­pus­tio ti­ho, a sa­da je uzbu­na u Ba­jer­nu...

- Odla­zak iz Ba­jer­na, naj­bo­lji je moj po­tez u ka­ri­je­ri. Bio sam mlad, a Ba­jern je imao mo­ćnu eki­pu. Sa dva­de­set go­di­na, bio sam že­ljan igre, ni­je me za­do­vo­lja­va klu­pa. Oti­šao sam prvo u Bo­hum, pa u Nir­nberg. Oti­šao sam kao naj­bo­lji stri­je­lac ama­te­ra u Ba­jer­nu. Ne­da­vno je Otmar Hi­cfild spo­me­nuo ka­ko me Ba­jern tre­ba vra­ti­ti. Li­je­po je to ču­ti, ali me­ni je su­per u Vol­fsbur­gu. Mo­gu u Li­gu prva­ka, imam ugo­vor do 2012.. Kad ne igra pro­tiv Vol­fsbur­ga, ja na­vi­jam za Ba­jern. Mo­gu­će da se je­dnog da­na vra­tim.

On, Dže­ko, Ibi­še­vić, Sa­li­ho­vić, Baj­ra­mo­vić.., pra­vo su os­vje­že­nje na bun­de­sli­ga­škoj sce­ni...

- Bo­san­ci, ali i dru­gi igra­či sa na­ših pros­to­ra, Hrva­ti i Srbi do­mi­ni­ra­ju Bun­de­sli­gom. Bo­san­ci su po sta­tis­ti­ci bo­lji i od Bra­zi­la­ca. Ja sam po­no­san zbog to­ga. Uvje­ren sam da će idu­će se­zo­ne bi­ti ve­ća ko­lo­ni­ja na­ših u Bun­de­sli­gi. Svi sa­da pi­ta­ju, ka­ko je mo­gu­će da ta­ko ma­la ze­mlja ima ta­ko kla­sne igra­če. Još ako ode­mo na Svjet­sko prven­stvo...

Mi­sli­te li na ne­ki dru­gi po­sao osim na fu­dbal, ba­vi­te li se ne­kim bi­zni­som...?

- Ula­žem u ne­kre­tni­ne, znam da ka­ri­je­ra igra­ča ni­je vje­čna i mi­slim na bu­du­ćnost. Mo­ja su­pru­ga Ste­fa­ni­ja je vrlo po­slo­vna i ona drži tri stu­ba ku­će ka­ko se to u na­ro­du ka­že. Bri­ne o in­ves­ti­ci­ja­ma, o Lu­ki, me­ni... Ka­da pres­ta­nem igra­ti, je­dno vri­je­me ne­ću ni­šta ra­di­ti, sa­mo ću odma­ra­ti sa po­ro­di­com, pu­to­va­ti, po­sje­ći­va­ti pri­ja­te­lje i ro­dbi­nu, obi­la­zi­ti gra­do­ve u ko­ji­ma sam igrao, a ko­je sam gle­dao iz avi­ona i ho­te­la...

Di­nas­ti­ja Mi­si­mo­vić po­tra­jat će i na­kon što Zvjez­dan oka­či ko­pa­čke o klin...

- Lu­ka ima če­ti­ri go­di­ne, ali stra­šno vo­li fu­dbal. Ja sam u pe­toj po­čeo tre­ni­ra­ti u Ba­jer­nu, a on će za ko­ju go­di­nu po­če­ti u Vol­fsbur­gu. Ne­ću ga pri­tis­ka­ti, ali ću bi­ti uz nje­ga i po­drža­ti ga. Ja sam učio od Zi­da­na i svog oca, va­ljda će i Lu­ka od me­ne ne­što uze­ti. Že­lim da pro­ši­rim po­ro­di­cu, sa su­pru­gom ra­dim na to­me... Že­li­mo ima­ti i cu­ri­cu...

Ra­zmiš­lja o in­ves­ti­ci­ja­ma u Bo­sni?

- Mo­ji su iz Ja­bla­ni­ce kod Gra­di­ške. Ta­mo ću na­pra­vi­ti ku­ću, da se imam gdje vra­ti­ti ka­da za­vršim ka­ri­je­ru. Ži­vjet ću u Min­he­nu, ali do­la­zi­ti kod že­ni­nih u Ma­ke­do­ni­ju, za­tim u Sa­ra­je­vo, a dru­gi dom će mi bi­ti u Gra­di­šci, gdje ću uz ku­ću na­pra­vi­ti mi­ni te­ren da mo­gu re­kre­ati­vno igra­ti - is­pri­čao je za "San Sport" Zvjez­dan Mi­si­mo­vić, pla­ne­tar­na bh. zvi­jez­da.

Mis­ke je, kao i ve­ći­na re­pre­zen­ta­ti­va­ca, izne­na­đen is­tu­pom biv­šeg se­le­kto­ra Bla­ža Sli­ško­vi­ća...

- Ne znam šta je tre­ba­lo Ba­ki. Ni­ko od nas ni za ka­kve pa­re na svi­je­tu ne bi pus­tio uta­kmi­cu. Na­ma je svi­ma dres re­pre­zen­ta­ci­je sve­ti­nja. Ru­žno je pro­zi­va­ti ne­ke igra­če ko­ji su igra­li ta­da, a ko­ji i da­nas igra­ju. Još je ru­žni­je plju­va­ti po Ći­ri Bla­že­vi­ću. Ja ne­mam ni­šta pro­tiv Ba­ke, ima­li smo ko­re­ktan odnos, ali ni­je li­je­po sa­da, ka­da nas je na­po­kon kre­nu­lo, op­tu­ži­va­ti sve oko se­be. Žao mi je i Mar­ka To­pi­ća, ko­ji je do­ve­den u ru­žan kon­tek­st. Iz ovo­ga će­mo iza­ći još ja­či - ka­že Mis­ke.

*preuzeto sa SanSport
Na vrh Go down
https://zmajeviodbosne.bosnianforum.com
Zerina
Admin
Zerina

Broj komentara : 168

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:16 pm

uh...sto on ima puno planova..... Smile
Na vrh Go down
Azra*

Azra*

Broj komentara : 64
Mjesto : Tuzla

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:24 pm

Ma nek oni rade na tome da imaju i curicu Razz To je glavno Very Happy
bravo bravo
Na vrh Go down
S4lihoviccKa ♥
Admin
S4lihoviccKa ♥

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:27 pm

Jer ti si zmiiija... a ja sam zaba, zaba... To Luka, to je prava mjuza... neutral
Na vrh Go down
Azra*

Azra*

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:28 pm

*Lily* (citat):
Jer ti si zmiiija... a ja sam zaba, zaba... To Luka, to je prava mjuza... neutral
da daa....luka kralj moj!!!! Razz
a mali je Misketova kopija istiiii!!!!!!! bravo
Na vrh Go down
Dale90

Dale90

Broj komentara : 95

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:40 pm

Kakav otac, takav sin... k'o Sanjin i ja... pljunuti..
Na vrh Go down
S4lihoviccKa ♥
Admin
S4lihoviccKa ♥

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:49 pm

dale90 (citat):
e moj boze... lol!

lupa nasao si oca, svaka vam cast...
ali ne poredimo vas sa zvjezdanom i lukom molim te... brrr
Na vrh Go down
Azra*

Azra*

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:52 pm

*Lily* (citat):
dale90 (citat):
e moj boze... lol!

lupa nasao si oca, svaka vam cast...
ali ne poredimo vas sa zvjezdanom i lukom molim te... brrr
mislim stvarno.. Very Happy Luka i Zvjezdan su jedinstveni..zakvi se ne radaju stalno Very Happy
Na vrh Go down
Dale90

Dale90

Broj komentara : 95

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:54 pm

ma niste vi vidjeli mene i sanjina... Razz
salim se, Miske ce od malog napravit Pelea.. samo naprijed bih igracina
Na vrh Go down
Azra*

Azra*

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitimeThu Apr 23, 2009 9:02 pm

dale90 (citat):
ma niste vi vidjeli mene i sanjina... Razz
salim se, Miske ce od malog napravit Pelea.. samo naprijed bih igracina
Pa naravno Very Happy
gol podijum
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"   Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio" I_icon_minitime

Na vrh Go down

Misimović "Od Os­to­je sam naj­vi­še učio"
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Zvjezdan Misimović
» Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet"
» Munib-Majmun "Ćiro je napustio Sarajevo jer je imao važan sastanak sa Ivom Sanaderom"
» Mahir Hadžiresić nova BH nada "Došao bih pješice ako treba da nastupim za Bosnu i Hercegovinu!"
» Misimović: Šljivovica je nezaobilazna u Bosni