Napadač Volfsburga Edin Džeko rekao je da je razočaran što će trener Feliks Magat po završetku sezone preći u Šalke i priznao da je to jedan od razloga što i sam razmišlja o odlasku iz redova vodeće ekipe Bundeslige.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone postigao je 25 golova u Bundesligi, a Volfsburg u posljednje kolo takmičenja ulazi sa dva boda više od Bajerna i Štutgarta koji dijele drugo mjesto na tabeli.
Edin Džeko
- Bilo bi lijepo da osvojim titulu najboljeg strijelca, ali najvažnije je da Volfsburg bude šampion. Situacija se za mene promijenila otkad smo saznali da Magat ide u Šalke. Razočaran sam zbog toga i razmišljam da promijenim klub na kraju sezone - rekao je Džeko za dnevnik Bild.
Njemački mediji nedavno su objavili da je Volfsburg za Džeka odredio obeštećenje od 20 miliona eura, a interesovanje za reprezentativca BiH već su pokazali Arsenal, Totenhem i Milan.
Džeko je u Volfsburg došao u ljeto 2007. godine iz čeških Teplica. On je do sada u Bundesligi odigrao 59 utakmica i postigao 33 gola, a za reprezentaciju BiH imao je 17 nastupa i postigao 12 pogodaka.