U intervjuu za Eurosport govore Bosanci o momčadi, jedan o drugom i važnim asistencijama...
Skupa su zabili 22 gola i ostvarili 26 asistencija - Edin Džeko i Zvjezdan Misimović su garantirano dva najuspješnija igrača Wolfsburga, trenutno vodećeg na ljestvici Bundeslige.
Deset pobjeda, jednom neriješeno - kako objašnjavate nevjerojatnu seriju pobjeda u zadnje vrijeme?
Edin Džeko: Imamo jako dobre pripreme, svi su u formi, nema ozlijeđenih i momčad zaista funkcionira i igra izvrsno. Zvjezdan je najbolja desetka u Bundesligi a to je za jednog napadača vrlo važno. Obrana nam igra sve bolje, te očekujemo da će se ovo stanje nastaviti i dalje.
I druge su momčadi u formi i bez ozljeda. Zašto ste onda vi bolji od njih?
Zvjezdan Misimović: Jesmo li bolji to ne znam ali smo trenutno prvi i ide nam odlično. U početku nas i nije baš pratila sreća, ali smo u odlučujućoj fazi zabijali golove i postigli što smo željeli. Bilo je i više nego očito da ćemo ako nastavimo tako doći do vrha.
Počeli ste u Bayernu i doživjeli ste jednom to, kako je biti prvak Bundeslige i ima li Wolfsburg šanse za to?
Zvjezdan Misimović: Mislim da mnoge momčadi imaju šansu osvojiti naslov prvaka Bundeslige. Ali ako ostanemo prvi, tek 2 ili 3 kola prije kraja ćemo moći o tome pričati. Zasada je sve nesigurno i može se lako dogoditi preokret.
Što mislite o momčadi?
Edin Džeko: Sve je već rečeno. Sada nam je cilj pobijediti Cottbus i to je jedini cilj trenutno.
Vi ste prošle sezone bili ovdje ali Misimović je novi. Koliko to utječe na vas i na momčad?
Edin Džeko: Za napadača je uvijek važno imati dobrog veznjaka koji će dodati dobru loptu. Marcelino nije tako često pokušavao to kao Misimović. „Šljiva“ to radi, također i s rizikom. Upravo zbog toga ima 18 asistencija i zbog toga smo prvi. Ali kao što sam već rekao, moramo ostati čvrsto na zemlji i tako nastaviti dalje.
Još dok je igrao za Bayern govorilo se da Misimović veoma sporo trči. Je li se to promijenilo sada?
Edin Džeko: „Šljiva“ je jednom rekao, i Raul je također spor. Pa šta još uvijek radi u Real Madridu? A u Ligi prvaka je najbolji strijelac svakako. Misimović je najbolji dribler i kad on ima loptu, teško da će mu je netko oduzeti. Posebice ima oči za dobar pas. On je za mene najbolji u Bundesligi, ne zato što dolazi iz BiH, nego je to jednostavno tako.
Čuli smo o vašm sposobnostima, možete li nam Vi sada reći koje su odlike Vašeg kolege?
Zvjezdan Misimović: Naravno. Džeko je još relativno mlad, mnogo je uradio i dosad i zabio najvažnije golove. U utakmicama ne možemo bez njega jer je zajedno sa Grafiteom ključni igrač utakmica. Ako ovako nastavi sigurno će daleko dogurati.
Prije Wolfsburga igrali ste za München, Bochum i Nürnberg. Je li došlo vrijeme kada možete reći da ste uspjeli i drugima dokazali koliko možete?
Zvjezdan Misimović: Ne moram ja nikom ništa dokazivati. Prije svega, igram nogomet za sebe. Znam koliko mogu i koliko želim, samo mi je to važno.
Arsenal, Milan, Roma… Postoji li mogućnost o prelasku u jedan od klubova?
Edin Džeko: Kada u novinama pročitam takve ponude osjećam se počašćeno. Za Wolfsburg me veže ugovor još dvije godine. Igramo odlično i imamo još šest utakmica do kraja. Zasada još ne razmišljam o prelasku u drugi klub jer se koncentriram na svaku utakmicu sa Wolfsburgom.