Zmajevi od Bosne
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zmajevi od Bosne

Igraj Bosno, ne daj se! Igraj, svi smo uz tebe!!!

HomePortalGalleryLatest imagesTražiRegistracijaLogin

Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH

Go down 
2 posters
AutorPoruka
Za-NiNu

Za-NiNu

Broj komentara : 19

Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH Empty
KomentarNaslov komentara: Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH   Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH I_icon_minitimeSun Apr 12, 2009 10:55 pm

Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH P22_Structure_03

Sulejman Čolaković u razgovoru za Nezavisne novine priča o udruženju premijerligaša, reprezentaciji naše zemlje, te nepravilnostima u Premijer ligi.

Sulejman Čolaković je imao sreću da na početku svoga mandata naša reprezentacija ostvari dvije velike pobjede na Belgijom.

Prema planovima koje želi realizovati, u narednih 16 mjeseci ima priliku biti predsjednik svih predsjednika N/FS BiH. On ističe da želi počistiti brojne negativnosti u Savezu, ali i našem fudbalu, a to hoće da učini sa fudbalskim radnicima iz cijele države.

Apsolutna vlast mi ne treba. Ne želim je. Neću da me ljudi gledaju kao diktatora u našem fudbalu. Za normalno funkcionisanje Saveza, to jeste bolje dane u našem fudbalu, imam rješenje, kaže Čolaković na početku razgovora za Nezavisne.

Koje?

Na Skupštini N/FS BiH, koja će biti održana 28. aprila u Sarajevu, lično ću insistirati na formiranju zajednice premijerligaša BiH. Moramo to uraditi. Klubovi i njihovi predstavnici moraju voditi takmičenje, a ne Savez. Premijer liga će tada biti puno kvalitetnija, regularnija... Na prste jedne ruke mogu se prebrojati države koje nemaju zajednicu premijerligaša, odnosno prvoligaša, a mi smo jedna od njih. Pogledajmo ko vodi takmičenja u zemljama našeg okruženja i sve će vam biti jasno.

Dakle, ingerencije N/FS BiH planirate smanjiti?

Savez treba voditi brigu o reprezentativnim selekcijama, edukaciji stručnih kadrova kroz programe FIFA i UEFA, vršiti licenciranje klubova za domaća i međunarodna takmičenja. To je slučaj svugdje u svijetu. Meni, kao pojedinim dosadašnjim predsjednicima, ne treba diktatura. Ne želim, niti mogu popraviti sam stanje u bh. fudbalu. Kompleksna smo država i moramo svi "zasukati rukave", kako bi u kompromisnom dijalogu svima bilo bolje.

Da li ćete imati podršku ostalih članova Predsjedništva i Izvršnog odbora da i uradite što ste zamislili?

Nadam se. Ukoliko je ne budem imao, nema svrhe da radim. Ne želim da me navijači prozivaju, da ne kažem "pljuju" zbog nečijih grešaka, a ja "ni luk jeo, ni luk mirisao". U prošlosti smo imali velikih organizacionih problema u Savezu. Upravo na tom "polju" čeka nas veliki posao u narednom periodu.

Konkretno, mislite na administraciju Saveza ili "izvršnu vlast"?

I jedno i drugo. Fudbal u ovoj zemlji ne može, kao do sada, voditi nekoliko ljudi. To mora biti pokret! Na kraju krajeva, mi u Savezu smo tu zbog klubova, a ne oni zbog nas. Pa, do sada, neko promaši penal na utakmici Premijer lige, a ljudi sa tribina skandiraju: "Savez napolje". Meni to ne treba.

Šta hoćete reći? Da je Premijer liga do sada bila regularna?

Ne! Bilo je čudnih rezultata u proteklim godinama. Iako se sudiju određuju žrijebom, bilo je i čudnog žrijeba. Upravo zbog toga klubovima treba dati da vode takmičenje. Niko onda neće moći reći da su klubovi "zakinuti". Imaće priliku dogovarati se i odlučivati o svemu.

Pričalo se da ste u prošlim godinama i vi bili umiješani u neke, kako kažete, "čudne rezultate" utakmica. Jeste li?

Odgovorno tvrdim da nisam i to je sve što ću reći na tu temu.

Ko je Vaš favorit za novog generalnog sekretara N/FS BiH?

Nema ga. Konkurs je raspisan, pa ćemo vidjeti ko će se prijaviti, a potom i koga će Izvršni odbor izabrati do 15. maja ove godine.

Vjerujete li u plasman reprezentacije BiH na SP?

Apsolutno. Lično još se ne odričem mogućnosti da osvojimo i prvo mjesto u našoj grupi. Selektor Miroslav - Ćiro Blažević je genijalac i imamo umjetnike na terenu. Do naredne utakmice je šest mjeseci, a do tada ćemo konsolidovati odbranu, ali i oporaviće nam se povrijeđeni igrači. Ipak, realnije je da se plasiramo u baraž, pa kroz doigravanje tražimo put do Južnoafričke Republike.

Kojeg protivnika biste voljeli da dobijemo u baražu?

Bilo kojeg. Uvjeran sam da sa ovako ubojitim napadačima nema reprezentacije u Evropi kojoj ne možemo dati gol više. Ubijeđen sam da ćemo u baražu, sa kim god se sastali, igrati ravnopravno.
Na vrh Go down
S4lihoviccKa ♥
Admin
S4lihoviccKa ♥

Broj komentara : 253
Mjesto : Travnik

Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH   Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH I_icon_minitimeMon Apr 13, 2009 8:15 pm

ovo je dobro.. samo da ne slaze..
Na vrh Go down
https://zmajeviodbosne.bosnianforum.com

Čolaković želi udruženje premijerligaša BIH
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Džeko želi dočekati Tursku u Zenici
» Čolaković: Smanjit ćemo Premijer ligu