Zmajevi od Bosne
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zmajevi od Bosne

Igraj Bosno, ne daj se! Igraj, svi smo uz tebe!!!

HomePortalGalleryLatest imagesTražiRegistracijaLogin

Ćiro: Seljacizam je nepobjediv

Go down 
AutorPoruka
S4lihoviccKa ♥
Admin
S4lihoviccKa ♥

Broj komentara : 253
Mjesto : Travnik

Ćiro: Seljacizam je nepobjediv Empty
KomentarNaslov komentara: Ćiro: Seljacizam je nepobjediv   Ćiro: Seljacizam je nepobjediv I_icon_minitimeWed Apr 29, 2009 8:23 pm

Ćiro: Seljacizam je nepobjediv Ciroblazevic6
Na­vi­kao je na pri­znja­nja, len­te, odli­čja još iz biv­še drža­ve, pa kao švi­car­ski se­le­ktor. Naj­ve­će po­čas­ti do­ži­vio je dok je bio se­le­ktor Ira­na, ko­jeg ni­je odveo na SP, ali je is­pra­ćen kao he­roj. Kao hrvat­ski se­le­ktor oki­tio se bron­zom u Fran­cus­koj 1998. go­di­ne, a po­tom do­bio po "tu­ru". Hrva­ti ni­su mo­gli po­dni­je­ti da ih dva ci­klu­sa za­re­dom vo­di Mi­ro­slav Bla­že­vić, ko­ji je po­tom, na­kon kra­ćih kal­va­ri­ja po Osi­je­ku, Var­te­ksu, Haj­du­ku, Za­gre­bu, svra­tio "ku­ći"... Odne­da­vno je se­le­ktor na­še no­go­me­tne re­pre­zen­ta­ci­je. Še­fo­vi su mu biv­ši (izu­zev Sa­mi­ra Će­ma­lo­vi­ća) tre­će­ra­zre­dni igra­či. Na­kon što ih je izva­dio iz ži­vog mu­lja, sa­da se on ku­pa u bla­tu. Za­pe­lo je oko pa­ra! Ili ne­čeg dru­gog. Bla­že­vić go­vo­ri za naš list o spor­nim ugo­vo­ri­ma, o kva­li­fi­ka­ci­ja­ma, pro­ziv­ka­ma, po­dva­la­ma...

- Učim sva­ki dan, sre­ćem ra­zne lju­de, bo­rim se sa ra­zno­ra­znim sis­te­mi­ma, uvi­jek me zas­ko­če ne­ka izne­na­đe­nja... Sve se da sa­vla­da­ti, i na­ci­onal­ni­zam i fa­ši­zam i ko­mu­ni­zam, ali je se­lja­ci­zam ne­po­bje­div - ka­že na po­čet­ku Ći­ro.

Gdje je sa­da za­pe­lo...?

- Ni­gdje ni­je za­pe­lo, a vi­dim do­le se pra­ši sve u še­sna­est.

Za­što je baš sa­da ugo­vor pos­tao spo­ran? I, ko­ji ugo­vor je spo­ran?

- Moj ugo­vor ni­je spo­ran, ali je is­ti­na da onaj ko­ji je Sa­vez po­tpi­sao ni­je naj­bo­lje rje­še­nje. Ne mo­že­mo vje­čno bi­ti ko­ku­zi. I kad gu­bi­mo ci­klu­se i ka­da po­bje­đu­je­mo, mi ho­će­mo mrvi­ce. Na­kon sjaj­nih iga­ra i mo­gu­ćnos­ti pla­sma­na u ba­raž, pa i na SP, že­lio sam osi­gu­ra­ti da Sa­vez ima atra­kti­vni­je ugo­vo­re, bo­lje rje­še­nje za bu­du­ćnost.

I, ko to ne že­li?

- Me­ne pi­taš. Oni do­le. Oni bez me­ne ras­prav­lja­ju. Oni ko­ji ni­su smje­li gla­vu po­mo­li­ti na uli­cu pri­je ne­go što sam do­šao.

Spo­mi­nje se va­ših de­set pos­to, pa i ucje­na?

- Pa, zar ti mo­žeš u to po­vje­ro­va­ti. Ja sam je­dnom no­gom bio u gro­bu, znam šta bo­le­snom čo­vi­je­ku zna­či zdrav­lje. Ku­nem ti se baš u zdrav­lje, da ni­kad i ni­kog ni­sam ucje­nji­vao. I ne­ću. Ni­je to moj stil. Ja sam že­lio da Sa­vez ima bo­lji ugo­vor.

Za­što bi bio pro­blem da i se­le­ktor do­bi­je ade­kva­tnu na­gra­du, pos­to­tak ili šta već, ako će već je­dnom odves­ti BiH na Svjet­sko prven­stvo?

- To mo­že bi­ti pro­blem sa­mo u gla­va­ma ne­kih lju­di. Ja ni­sam na­vi­kao na pro­sjek, na pro­sja­če­nje, ja ho­ću da uvi­jek bu­de­mo naj­bo­lji. Sme­ta li to ne­ko­me? Iz­gle­da da sme­ta.

Sva­ko ma­lo vre­me­na, ne­ki stres. Naj­pri­je op­tu­žbe Bla­ža Sli­ško­vi­ća, sa­da ugo­vor, do­kle ova­ko, za­što nam ovo tre­ba?

- Kao da me du­šma­ni že­le otje­ra­ti iz re­pre­zen­ta­ci­je. I sva­ko to­li­ko me uspi­ju ra­zva­li­ti. I ta­man kad po­mi­slim, a ku­nem ti se da i o to­me ra­zmiš­ljam, da di­gnem ru­ke od sve­ga, sje­tim sve svog pro­je­kta. Na­šeg pro­je­kta. Po­dni­jet ću sve op­tu­žbe, po­dva­le, ako je ve­ći in­te­res u pi­ta­nju. U ovom mo­men­tu me­ne za­ni­ma sa­mo us­pjeh re­pre­zen­ta­ci­je.

Do­bro, ka­ko će se za­vrši­ti ovo sa ugo­vo­rom?

- Ne­ću se ni­kad po­mi­ri­ti da Sa­vez ima do 2014. go­di­ne ugo­vor ko­ji ne sti­mu­li­ra mo­gu­ća izne­na­đe­nja. Že­lim bo­lji, ali ne za se­be, već za Sa­vez, za na­še klu­bo­ve, za bu­du­ćnost bh. no­go­me­ta.

Na­vo­dno su čel­ni­ci NSBiH spre­mni ko­ri­go­va­ti i Vaš ugo­vor, ali ne­ma­ju ni­šta na­pi­sme­no?

- Ni­sam to ja ni tra­žio. To je stvar Sa­ve­za i lju­di ko­ji su ra­di­li moj ugo­vor. Ja sam spe­ci­ja­lis­ta za te­ren, za igra­če, ta­kti­ku, ja sam na če­lu tog pro­je­kta i tu se sna­la­zim. Ne­mam ni­ka­kvog smi­sla za bi­znis i ugo­vo­re. To je ra­dio moj sin Mi­ro i naš pri­ja­telj Men­sud Be­čić Crni.

Da li je na­ru­še­na idi­la izme­đu vas i Mu­ni­ba Uša­no­vi­ća?

- Ne­ma tu idi­le, ima da sva­ko ra­di svoj po­sao. On je pre­fri­gan, ali zna svoj po­sao.

On je op­stao za­hva­lju­ju­ći va­šoj po­dršci. Da li ste i da­lje za nje­ga?

- Ni­sam ja ni za ko­ga, ja sam za us­pjeh re­pre­zen­ta­ci­je. Svjes­tan sam da će se mno­gi oko­ris­ti­ti, ali to je naj­ma­nji pro­blem, sa­mo da mi ode­mo u Afri­ku - izja­vio je za "San" Mi­ro­slav Bla­že­vić.
Na vrh Go down
https://zmajeviodbosne.bosnianforum.com

Ćiro: Seljacizam je nepobjediv
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Munib-Majmun "Ćiro je napustio Sarajevo jer je imao važan sastanak sa Ivom Sanaderom"
» Ćiro: Nek ide u p**** materinu sto se mene tiče
» Ćiro: Svima sam rekao isto pa ću to opet ponoviti, umrijeću na klupi bh. reprezentacije.
» Fuad Muzurović "Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet"
» Ćiro "Nije istina da sam tražio deset posto prihoda od plasmana na Svjetsko prvenstvo!"