Vedad Ibišević, fudbalski A reprezentativac BiH uspješno se oporavlja od povrede prednjih križnih ligamenata, a uveliko su u toku pregovori sa Hoffenhemom o produženju ugovora koji mu ističe u julu naredne godine, piše "Sport Centar".
„Okončao sam drugu fazu rehabilitacije, koju sam odradio u Minhenu kod Klausa Edera, fiziterapeuta reprezentacije Njemačke. Kod njega već 20 godina dolaze svi reprezentativci Njemačke koji imaju sličnih problema, ali i ostali sportisti. Jedan od „klijenata“ bio je i teniser Boris Becker. Radio sam sa vrhunskim maserima, dnevno sam imao do pet tretmana, a poslije i dva treninga od po sat i pol“, izjavio je Ibišević.
Džeko i Misimović su zaslužili titulu
Ibišević je u prvom javnom obraćanju nakon operacije križnih ligamenata izjavio kako bi volio da Bayern ne bude prvak. Njegovu želju za sada „ispunjavaju“ Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, koji sa Wolfsburgom „gaze“ sve redom.
„Džeki i Misimoviću iskreno i od srca želim da budu prvaci. Zaslužili su to. Wolfsburg i njih dvojica tokom cijele sezone igraju vrhunski. Ni jedna druga ekipa nisu zaslužili titulu kao oni. Međutim, bojim se Bayerna, jer se uvijek „šugavo“ vraćaju. Nadam se da će „vukovi“ izdržati“, kaže Vedo. Postoji li šansa da Vedada vidimo na terenu do kraja prvenstva?
„Postojala je, ali se to ipak neće dogoditi. Planirao sam da zaigram u posljednja dva kola, ukoliko klubu bude potrebna moja pomoć u borbi za plasman u Evropu. Međutim, zapali smo u rezultatsku krizu, izgubili smo mjesto koje vodi u evropske kupove i stoga neću ništa rizikovati. Sedmicu ili dvije prije kraja prvenstve počeću raditi sa prvom ekipom, da počnem ulaziti u duele i da polako vraćam osjećaj za igru“, kazao je Ibišević.
Svi su mišljenja da je Vaš izostanak poremetio igru Hoffenheima, koji je neprepoznatljiv u proljetnom dijelu sezone...
„Tako se čini, ali osim moje povrede zadesilo nas je još mnogo nedaća. Bilo je jasno da ćemo teško ponoviti igre iz jesenjeg djela sezone, jer se pokazalo da nemamo iskustva. Nismo se znali nositi sa uspjehom. Primjetno je da igračima nedostaje morala. Psihički su totalno pali. Prije svaku utakmice uđem u svlačionicu, hrabrim ih, kao što su i oni mene hrabrili kada sam bio povrijeđen, ali nikako da nas krene“, pričao je Ibišević.
Da li to znači da Vas nećemo gledati ni u prijateljskim susretima reprezentacije BiH?
“Sigurno neću igrati protiv selekcije novinara i Omana. U prvoj sedmici juna imaću skraćeni odmor, a onda počinjem pripreme za narednu sezonu. Vjerujem da ću do septembra biti potpuno fit i da ću biti na raspolaganju selektoru Miroslavu Blaževiću u odlučujućim kvalifiakcionim utakmicama“, tvrdi Ibišević.
U kojoj su fazi pregovori oko produženja ugovora sa Hoffenheimom?
“Pregovori oko produženja saradnje već su u poodmakloj fazi. Želim da se to što prije riješi kako bi bio maksimalno skencentrisan na pripreme. Nadam se da ćemo do kraja sezone sve završiti“, istakao je Ibišević.