Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH Blaž Slišković u svojim izjavama javno je prozvao pojedine igrače koje je vodio kako su željeli preuzeti čelne funkcije u N/FS BiH, te njegovu selektorsku stolicu. Naveo je i to da su mu se stariji igrači počeli miješati u posao i htjeli sastavljati ekipu, a kada on to nije dopustio - da su se okrenuli protiv njega...
Zatim je pomenuo i utakmice u Zenici protiv Mađarske i Grčke, za koje tvrdi da su mu itekako sumnjive i to zbog načina na koji je BiH poražena.
Upravo zbog njegovih insiunacija list "Oslobođenje" je zatražio komentar od nekadašnjeg kapitena BiH Sergeja Barbareza, koji se takođe našao na udaru Sliškovića, s obzirom na to da ga je Baka indirektno optužio za svojevrsnu pobunu.
"Ne želim se upuštati ni u kakve diskusije. Neka Slišković, ili bilo ko ko misli da zna nešto napokon stavi karte na sto i kaže šta je i kako je bilo. Neka iznese dokaze i jednom za svagda riješi ovu situaciju", kaže Barbarez i dodaje kako mu je glupo bilo šta reći na ovu temu.
"U Njemačkoj bi se iste sekunde pokrenula istraga i izjave pojedinaca bi odjeknule kao prava bomba. Kod nas može svako reći šta god želi, a ostati nekažnjen ili da to tek tako prođe. Mene interesuju samo činjenice".
Barbarez je potvrdio da nema kontakata sa Blažom Sliškovićem, te da ne zna šta je nekadašnjeg selektora podstaklo da u javnost izađe sa navedenim optužbama...
"Kroz karijeru sam naučio da se ne trebam spuštati na nečiji nivo. Bolje mi je šutiti. Uostalom, da Bog da ja nikad ne imao nikakvu ulogu u BiH, samo da se napokon sve jednom posloži i sve bude u redu u bh. fudbalu", kazao je Sergej Barbarez na kraju telefonskog razgovora za "Oslobođenje".