Istinski „dragulj“ našeg fudbala, Edin Džeko, nakon jučerašnje sjajne predstave i postignuta tri gola već danas je glavna medijska ličnost u Njemačkoj.
Njemački mediji tvrde da je nakon novih golova našem reprezentativcu cijena opet skočila za nekoliko miliona eura te da će na kraju sezone Džeko sigurno napustiti „vukove“, samo ime novog kluba još uvijek nije poznato, ali po svemu sudeći to će biti klub iz samog evropskog vrha.
U razgovoru za njemačke medije Edin Džeko je istakao:
„Dolazio me gledati i veliki Real Madrid, pratili su me nekoliko puta, ali ako napustim Njemačku volio bi da onda karijeru nastavim u Premiershipu. Ako ne uspijem dogovoriti transfer na Otok, onda je moja prva želja „grad mode“. Za Milan navijam čitav život i obući crveno-crni dres bilo bi nešto prelijepo."
Njemački mediji također navode da imaju informacije da Džekin zastupnik razgovara sa čelnicima Hamburga i da postoje realni izgledi da napadač naše reprezentacije nastavi karijeru na sjeveru Njemačke.
Sve u svemu, Džekine sjajne partije i golovi koje postiže svakim danom mu dižu cijenu, a sasvim je sigurno da onaj ko bude želio vidjeti Edina u svom dresu moraće na račun „vukova“ isplatiti više od 15 miliona eura.